Home Algemeen nieuws Vestingdagen 2016 geslaagd

Vestingdagen 2016 geslaagd

280
0
DELEN

Theo was er al om voor zessen, ’s morgens wel te verstaan! Hij stuurde ons een app-je dat de koffie klaar stond. Hij was al op de club. Piet en ik arriveerden om een kwartiertje na zevenen. Rein was er inmiddels ook al. Even later zette Björn zijn fiets tegen de gevel, hij had er net 33 km op zitten vanuit Rotterdam, een hele prestatie! Daarna druppelde de harde kern binnen.

Woensdag hadden Theo en ik (Boudewijn) de rommelmarkt spullen al gebracht en gisteren (vrijdag 19 augustus) waren de kramen voor de rommelmarkt bezorgd en de mast met de antennes in stelling gebracht. Na een bakkie maakten we een start met het inrichten van de kramen. Elektronica gerelateerd aan de ene kant, elektrische machines aan de andere kant en aan de voorkant voedingen, het pronkstuk – een buizentester – en nog veel meer. Op de kruk in het midden achter de kramen stond op een kruk “de houten portemonnee” met daar aan een bel.

Inmiddels was Jan ook gearriveerd, hij zou dit weekend de ILLW contest draaien en lichtschip Noordhinder activeren èn zondagmiddag als BBQ-master figureren. Hoofdzakelijk – met af en toe wat ondersteuning – werden er toch ruim 350 verbindingen veelal met vuurtorens en lichtschepen gemaakt uit meer dan 50 verschillende landen. Een mooie score! Tijdens een Pile-up werden er wel 3 verbindingen per minuut gemaakt.

Het was die zaterdag prachtig weer, de zon scheen volop en het was warm. IMG_035De bezoekers overstroomden het Dok en vergaapten zich allereerst aan de glimmende oldtimers van de HVVP. Jan en Nico met hun echtgenotes waren natuurlijk ook van de partij met de MG en de “poor men’s Porsche”. Sonja, de vrouw van Nico verzorgde tevens de muzikale omlijsting voor de EZHE en zong in haar rieten rokje de sterren van de hemel. Piet – de EZHE hoffotograaf – legde alles vast op de gevoelige plaat. Zie daarvoor de fotorapportage op de website.

IMG_056Veel amateurs hadden het slim aangepakt, ze hadden de vrouwen op de enorme braderie achter gelaten en waren zelf naar het Droogdok gelopen en zo de EZHE gevonden. We mochten diverse amateurs binnen verwelkomen. Diversen vroegen wanneer we open waren en of ze nog een keer langs mochten komen. Er was belangstelling voor de zendapparatuur, elektronica zelfbouw en de computer hobbyisten. De verkoop van de “rommelmarktspullen” liep als een trein. Menige prachtige vondst wisselde van eigenaar. Na iedere transactie volgde er een klap op de bel en verdween de opbrengst voor de club in de houten kist. Aan het eind van de dag ging iedereen voldaan huiswaarts.

Die zondagmorgen zag het leven er echter heel anders uit, er kwamen met grote regelmaat enorme plensbuien naar beneden. Gaat het nog wat worden vandaag? Buienradar gaf uitkomst vanaf ongeveer half één zou het droog worden en… jawel zelfs het zonnetje kwam er weer door. Gelukkig, met het zonnetje verschenen de bezoekers ook weer. Harm was er vandaag ook weer en tufte regelmatig voor ons langs met zijn stoomkraantje, nou ja… kraantje! Als hij de kraan ging draaien dan stak hij zijn hoofd uit het raam en riep dan :”PIEP – PIEP – PIEP” Een prachtig stukje historie wat prima past bij het Droogdok en het vestigweekend met al zijn stoommachines.

IMG_131Zondagmiddag toen de bezoekers weer langzaam huiswaarts begonnen te trekken werden de twee Weber BBQ’s opgestart. Jan is daar pikeur in en zwaaide dus wild met tangen en pincetten. De gekruide worstjes, de kipspiesjes en als klap op de vuurpijl een heerlijk stuk gebraad gingen er in als koek.
Theo onze voorzitter bedankte in een speech iedereen die zich ingezet heeft om deze open dagen tijdens het vestingweekend voor EZHE tot een succes te maken. Op naar volgend jaar.

Tekst: Boudewijn de Best PD5BB