Home Evenementen Vossenjacht 9/11/2020

Vossenjacht 9/11/2020

154
0
DELEN

Om te voorkomen dat het een zondag zou worden als zo veel zondagen had Maarten PD1MVB een goed plan. Een vossenjacht, lekker je neus buiten steken en een beetje rond speuren.

De start was op de parkeerplaats van het droogdok. De vos was zacht maar goed hoorbaar op de parkeerplaats. Aan de gezichten van Kees PA0CNR en Len PE1GZD kon ik opmaken dat zij hem ook hoorde. De eerste keer luisteren leek in de richting van Zuidland maar het zou ook de andere kant op kunnen zijn. Na wat overleg besloten Keetie en Ik (Lennard PH1LMR) richting de Zeedijk te rijden om daar op de dijk nog eens te luisteren.

Daar kwamen we er al snel achter dat we niet goed zaten. Keetie baalde er van dat we de verkeerde kant hadden gekozen, hoe konden we nu ooit nog winnen. Gelukkig was de race nog niet uitgereden en snel naar de toren aan de Kanaalweg. Daar was het snel duidelijk, het moest Brielle zijn. Snel uitgezocht hoe we het beste konden rijden, om maar zo min mogelijk kilometers te maken. We hadden er immers al te veel in de ogen van Keetie.

Onderweg een aantal keer gestopt om te luisteren. Aangekomen in Brielle hadden we al wel snel door dat de vos richting Oostvoorne moest zitten. Snel naar de rotonde van Oostvoorne om daar nog een peiling te doen. Het signaal knalde uit de oortelefoon. Zelfs zo hard dat we niet goed meer konden bepalen in welke richting het harder of zachter werd. We kozen er voor om naar het Weergors te gaan. Maar dat was niet de juiste keuze, na wat rondrijden en meerdere peilingen waren we het er over eens dat we verkeerd zaten. Hij moest richting het industrietrein van Oostvoorne zitten.

We waren onderweg naar het industrieterrein de Pinnepot en daar kwam een tip van de vos. “Het is een pinnig probleem” dat kon niet meer missen we zaten goed. Na een rondje door de straten van de Pinnepot, zagen we de auto`s van Len, Kees en Maarte alias de vos.

Zowel Kees als Len & Lia hadden beide 20 km op de teller,  wij zaten op 28 km. Het viel dus nog wel mee met de extra kilometers. Na wat op afstand gepraat te hebben zat het er weer op en was de zondag gevuld met een leuke bezigheid.

We bedanken Maarten dat hij de vos wilde vertegenwoordigen. En Kees, Len en Lia voor de geduchte concurrentie.

(Tekst: Lennard PH1LMR)