Home Algemeen nieuws EZHE spreekt in raadscommissie WWR

EZHE spreekt in raadscommissie WWR

372
0
DELEN

Een delegatie van EZHE bestaande Jilles Groenendijk, Boudewijn de Best, Jan van der Knaap en Jan Weerheim was woensdagavond 22 juni op het gemeentehuis en is er ingesproken in de gemeenteraadscommissie Wonen, Werken en Recreatie (WWR).

Dit alles naar aanleiding van publicatie van een advies (PDF) over beoogde verhuizing van het “Stadsmuseum” naar de timmerloods van het droogdok Jan Blanken. In een publicatie van Erfgoedhuis ZH (PDF) staat vermeld dat o.a. de huurovereenkomst met ons en andere huurders zal worden “afgebouwd”.

Jan van der Knaap heeft alle raadsleden van een set documenten voorzien en daarna een toespraak van 8 minuten gehouden voor de commissieleden (PDF). EZHE is zeer bezorgd over de plannen en heeft ernstige bezwaren tegen alweer een verhuizing naar een andere locatie.

Na de voordracht zijn er door diverse commissieleden en wethouder Hofman vragen gesteld. In ieder geval hebben we bereikt dat de hele raad nu weet wie we zijn, wat we doen en waarom we het zo onderhand wel welletjes vinden om steeds het lijdend voorwerp te zijn van gemeentelijke plannen.

Ook zijn er toezeggingen gedaan waar we wat aan hebben. Op 7 september wordt “museum aan het dok” gedeelte van de zomernota besproken in de gemeenteraad.

Al met al gingen we er met een goed gevoel vandaan en we zullen e.e.a. op de voet blijven volgen!

UPDATEAudio van de WWR commissievergadering