Home Algemeen nieuws Vossenjagen bij EZHE

Vossenjagen bij EZHE

733
0
DELEN

ARDF (Amateur Radio Direction Finding) oftewel Fox Hunting maar dan met een zender en een mobiele ontvanger.

Al decennia lang worden er van dit soort vossenjachten georganiseerd, op allerlei frequenties. De uitdaging is om de zender (Vos), die verstopt is, te peilen en deze te vinden. Dit kan op allerlei manieren, lopend (hard of wandelend), per fiets of auto. Zelfs op serieuze wedstrijd niveaus, die wereldwijd regelmatig worden georganiseerd. Keuze en mogelijkheden genoeg.

Maar het gebeurt te weinig in onze regio Voorne Putten. Bij onze vereniging EZHE is dat ter sprake gekomen en het bestuur heeft besloten om voorlopig vijf 80 meter peilontvangers aan te schaffen. De bouwpakketjes zijn inmiddels gearriveerd en er zijn er ook al een aantal in elkaar gezet.

Natuurlijk moeten er ook zenders zijn die op deze frequentie een signaal uitzenden, er zijn er een aantal gemaakt en getest. Nu is het zaak om in clubverband maar eens echt te gaan uit proberen. Dat wordt natuurlijk geregeld en we starten dan ook met een bescheiden jacht met clubleden, waar we mogelijke uitdagingen nog kunnen oplossen.

Als je ziet dat er miljoenen mensen wereldwijd al bezig zijn met Geocaching, dus populair en uitdagend, dan kan het haast niet anders dat  “vossenjagen”  met behulp van peilapparaten ook veel plezier moet geven. Tja, en dan komt natuurlijk ook het moment dat er daadwerkelijk een jacht georganiseerd gaat worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat met de kennis en kunde binnen EZHE aanwezig, dat allemaal gaat lukken.

(Door Maarten PD1MVB)