Home Algemeen nieuws Geen duidelijkheid over kwestie huisvesting

Geen duidelijkheid over kwestie huisvesting

240
0
DELEN

In een bespreking die het bestuur vanochtend op het gemeentehuis voerde met wethouder Den Brok werden tot onze teleurstelling geen spijkers met koppen geslagen. Al sinds begin 2016 staat onze huisvesting op het droogdok Jan Blanken ter discussie wegens de voorgenomen museumplannen. Na 4 jaar zijn we nu toe aan meer dan wat geruststellende woorden.

De huurovereenkomst met onze vereniging is door de stichting Droogdok Jan Blanken eenzijdig opgezegd per 31/12/2021 en de gemeente heeft voor de vereniging nog geen vervangende ruimte beschikbaar, maar men is op zoek naar een oplossing. De wethouder wilde niet ingaan op de gevolgen van het “worst case scenario” namelijk dat er geen geschikte vervangende ruimte gevonden gaat worden en we dus per einde contract op straat staan. Van ons wordt verwacht dat we actief meedenken over mogelijk geschikte locaties maar meer dan dat kunnen wij niet doen.

EZHE heeft inmiddels twee alternatieve locaties voorgesteld die mogelijk geschikt zijn. De gemeente is volgens de wethouder zelf ook met iets bezig maar deed daar verder vrij geheimzinnig over. “We willen niemand blij maken met een dode mus”, aldus mevrouw Den Brok.

In juni 2008 heeft EZHE als een van de huurders van Kazerne Haerlem een juridisch bindende overeenkomst met de gemeente gesloten waarin garanties zijn vastgesteld ten aanzien van onze huisvesting. Kort daarna is door toenmalig burgemeester Kleijwegt verzocht om mee te werken aan verhuizing naar een nieuwe werkloods bij het Droogdok die nog gebouwd moest worden. De vereniging heeft er aan meegewerkt ondanks dat onze plek in het fort prima voldeed. Die medewerking heeft nu pijnlijke gevolgen voor onze club die volgens de opzegging uiterlijk einde 2021 voor de vierde keer het veld moet ruimen wegens gemeentelijke plannen. Zonder die medewerking hadden we nu geen discussie gehad.

Uiteraard laten we onszelf niet zomaar op straat zetten en beraden we ons op verdere stappen. We hebben nog wel even de tijd voor het einde 2021 is, maar we gaan in de tussentijd zeker niet stilzitten.

Via deze pagina gaan we u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rond deze kwestie.