Home Algemeen nieuws Verslag van 2 kerstvossenjagers

Verslag van 2 kerstvossenjagers

92
0
DELEN

Na een korte bespreking vertrokken we vol goede moed. Na eerst even een peilinkje te doen op de bunker achter het dok, besloten we om naar de nieuwe uitkijktoren te gaan bij de Brabersebrug.

Hier werd door Lennard de “vos” keihard gehoord, op de ontvanger van Arno was hij wat zachter, maar we waren het er over eens dat hij op 60 graden noord moest zitten.

Na een korte route op de kruising Drieendijk/Stationsweg Heenvliet nog een keer een peiling gedaan, hier weer gedacht dat hij richting de Bernisse in de buurt van het oude pannenkoekenhuis zou moeten zitten dus dan die kant maar eens oprijden. Eenmaal daar aangekomen was hij heel slecht te horen, veel wind, maar na een minuut of 10 was het toch wel duidelijk, we moesten richting Spijkenisse.

Bij de vrachtwagenparkeerplaats achter de McDonalds onze laatste peiling, Met Lennard zijn peildoos werd het signaal keihard gehoord! Met die van Arno, die had dat groene ding van de club was hij wat zachter, maar de richting werd ermee goed bepaald.

We wisten het zeker: de vos zou in het Hartelpark moeten zitten. Via een alternatieve (korte) route werd er naar het Hartelpark gereden, en ja hoor, daar stond onze Maarten de vos, na 53 minuten en slechts 18 kilometer, wat waren wij blij dat we ook een keer de vos gevonden hadden, dit smaakt naar meer!

Op de terugweg even langs de gele M voor de inwendige mens. Op de club kwam iedereen na 16.00 uur binnendruppelen en werd er onder het genot van katenspek met roggebrood, glühwein en snert nog even nagepraat en tips uitgewisseld.

Organisatie bedankt voor deze leuke middag,

(Team Scouting)

Nieuw clublid Jan Breumelhof PA0VJB voegt er aan toe:

Het was voor mij de eerste keer dat ik mee deed met een vossenjacht op de 80 meter band. Vroeger deed ik mee aan een vossenjacht op 2 meter. En dat ging met een HB9VC peil antenne een stuk makkelijker. Het was onwennig met de peildoos voor 80 meter de vos te vinden. Gelukkig was ik met Cok die mij wegwijs heeft gemaakt. Doordat we geen goed signaal ontvingen hebben we een groot deel van het eiland gezien. Wel jammer dat we de vos niet hebben gevonden. Maar goed, het was voor mij al een belevenis om na 30 jaar weer mijn ouder hobby op te pakken en aan een vossenjacht mee te doen. Al met al was het een geslaagde middag die we gezamenlijk hebben afgesloten met een kop erwtensoep en glühwein op de club. Mannen, en in het bijzonder, Maarten, bedankt voor de gezellige middag!