Home Ham Radio Gezellige eerste DKARS contest

Gezellige eerste DKARS contest

420
0
DELEN

Op 6 en 7 juni vond voor de eerste keer het DKARS (Dutch Kingdom Amateur Radio Society) contest plaats, alle reden om daar als PI4ZHE aan deel te nemen.

Zaterdag 6 juni waren Jelle, Theo en Cees al vroeg in de weer om de langdraad antenne te instaleren. Deze werd in onze 33 meter hoge zendmast gehesen. Jan PD2H had er donderdag al voor gezorgd dat het N1MM logboek voor de contest goed werkte en  Boudewijn had dit keer de coördinatie van de bezetting op zich genomen.

Er was een keurig schema waarop in clusters van 3 uur de deelnemende zendamateurs waren ingedeeld. Om 17.00 uur in de middag deden Cees PA2ERP, Theo PG0BV en Jelle PD0JTF de aftrap. Daarna kwamen bij tourbeurt de andere ploegen aan de beurt. Zoals groep 2 bestaande uit Johan PG4W en Boudewijn PD5BB, groep 3 Kees PA0CNR samen met Len PE1GZD en groep 4 Jan PE1JDT met Nico als Logger.

Jacco NL11673 zorgde weer keurig voor het doorzetten van de activiteiten op de teamspeak server zodat ook daar de verrichtingen van de club waren te volgen. Het was een leuk en gezellig contest dat bij veel amateurs nog onbekend bleek te zijn, maar na enige uitleg was het  enthousiasme vaak al snel aangewakkerd. Er zijn leuke verbindingen gemaakt, naast veel Nederlandse stations zijn er ook verbindingen tot stand gekomen met o.a. Australië, Bonaire en Argentinië.

Gaande het contest hebben we een aantal bezoekers mogen verwelkomen die van nabij het contest wilden volgen. Zo waren daar Elis met zijn echtgenote , Jacco, diverse bezoekers van het dok en Sonja de echtgenote van Nico (ja die van de pannenkoeken). Altijd leuk als er weer zoveel belangstelling is. Ook de zendamateurs bleven soms tot laat na hun sessie nog hangen op de beneden verdieping om zo, onder het genot van koffie of frisdrank,  de verrichtingen van de andere groepen te kunnen volgen. En natuurlijk om na te praten over de ervaringen met de hobby.

Zondag om 17.00 uur werd het contest afgesloten door Kees en Len en kon het opruimen en aftuigen van de antennes beginnen.  Aan hulp geen gebrek, er was een aanzienlijke groep om daarbij te helpen. Velen vonden het jammer dat het contest alweer was afgelopen en spraken van een bijzonder leuk en gemoedelijk contest dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Er zijn in het totaal 277 verbindingen gemaakt.  We hopen dat het de organisatie van DKARS ook goed is bevallen en dat er veel inzendingen zijn. Naarmate dit contest vaker gedraaid zal worden zal het zeker meer bekendheid krijgen.

Wij bedanken allen die hebben bijgedragen aan het opzetten van dit evenement en hopen dat ze, net zoals de crew van PI4ZHE, veel plezier hebben beleefd aan dit evenement.