Home Algemeen nieuws Scouts op zoek naar de vos

Scouts op zoek naar de vos

248
0
DELEN

Het is een stormachtige zuidwestenwind, het perfecte weer voor een vossenjacht op de fiets.

Danny PD1DDK en Lennard PH1LMR beide lid van zowel de EZHE als Scouting nemen samen nog even de radio opstelling en de locatie van de vos door. Danny heeft de taak van de vos op zich genomen en Lennard geeft uitleg aan de scouts over de vossen ontvanger.

Na een poging om zonder te veel vaktermen uitleg te geven over de ontvanger was het tijd om een eerste peiling te gaan doen. Er werd zorgvuldig een hoge bunker uitgezocht om de eerste peiling uit te voeren. Na hier en daar wat hulp konden alle groepjes de vos horen en waren de scouts het er al snel over eens in welke richting de vos moest zitten. De grootste opgave was het bereiken van de vos met deze storm, dat viel nog niet mee op de fiets.

Intussen had Danny mooi de tijd om een aantal QSO’s te maken met EZHE leden op de huis frequentie 145.475. Len PE1GZD heeft zelfs de vos uitgepijld en Danny vereerd met een bezoek. Na een barre fietstocht en een klein beetje hulp op het einde, hebben alle groepjes de vos weten te vinden. De vos stond aan het strand bij de dam. Het was een geslaagde dag voor zowel de scouts als de zendamateurs.

Door Lennard PH1LMR