Home Algemeen nieuws Verslag EZHE Vossenjacht 19 april

Verslag EZHE Vossenjacht 19 april

211
0
DELEN

Nadat vele eerdere pogingen om weer eens te gaan vossenjagen mislukte door slecht weer, kon het vandaag gelukkig doorgaan. De eerdere pogingen zouden een training zijn om de peildoos te doorgronden. Dus deze vossenjacht was voor een aantal toch weer even in het diepe.

Len en Lia waren bereid om als Vos te fungeren en om ongeveer 14.00 uur zou de morsezender de lucht ingaan.

In deze bijzondere tijd hadden we met de jagers op het parkeerterrein afgesproken bij het Dok en met inachtneming van de voorgeschreven afstand konden we gelukkig elkaar weer even zien en met enige stemverheffing nog even gezellig bijkletsen. De meesten hadden ook een porto of 2 metersetje meegenomen en Jan, onze voorzitter, zou de club bemannen, uitluisteren en af en toe wat roepen.

Om 13.45 uur hoorde ik duidelijk de vos en de anderen ook. Lennard en Katie, Arno en Esther, Boudewijn, Jilles en Sylvia, Piet en Cora, Theo en Glenda. Cok en zijn echtgenote, Kees en echtgenote en ik dus. Dus veel animo om mee te doen.

Ik had vrij snel de richting te pakken en vertrok. Paar keer peilen of ik goed aan het rijden was -zeker in het begin- belangrijk, anders zit je gelijk een paar kilometer verkeerd. Snel werd mij duidelijk dat het richting Rockanje of Den Briel moest zijn maar je weet het maar nooit met deze vos.

Ergens in Tinte zag ik Kees rijden, dus zat hij ook op mijn spoor, weer een paar peilingen en wij waren het al snel eens over de richting. Op een bepaald moment ging Kees naar rechts en ik was er van overtuigd dat links de juiste weg was. Het signaal werd steeds nadrukkelijker en dat kon ik ook aflezen op het display van mijn peildoos. Het was mooi weer dus ook warm en die koptelefoon heeft rubberen doppen dus ik zweetoren. Aanvankelijk dacht ik op de goede weg te zitten maar viel bij een peiling het signaal in de mij gekozen richting weg. Dus terug, weer peilen op een kruising en daar moest ik naar links. Op die weg zag ik in de verte een grijze auto, een rood shirt en twee in de zon reflecterende stoeltjes. Ha, gevonden. 23 km en 1 uur verder de vos lekker in het zonnetje. Len had mij al eerder zien rijden met zijn verrekijker en ja, dat klopte.

Ik heb weer genoten van de jacht en het feit dat ik weer iedereen even gezien heb. Bedankt Len en Lia voor het Vos zijn en alle andere teams voor het meedoen.

PD1MVB, Maarten. 73

Cok, PE1GSU:

Was vlak in de buurt … maar de peildoos gaf naar alle kanten een even sterk signaal af …. ik had een digitale mV meter aangesloten … zelfs dat hielp niet ..?? maar het was weer een gezellige ervaring …. De vrouw was in eerste instantie niet erg enthousiast … maar gaande de zoektocht werd ze steeds fanatieker … dus voor zover was deze vossenjacht een succes ???

Theo, PG0BV:

Onze 1e peiling droogdok, 2e peiling ovale rotonde Ravensehoek. Signaal tolde alle kanten op. Geen voor/achter verhouding te vinden. 3e peiling was op op industrieterrein Seggelant nabij DC BERKEL richting Brielle. Daar vandaan richting Jumbo. Wegens tijd en de nodige kilometers de missie afgebroken.

Kees, PA0CNR:

Regel 1 peil vos en zet richting op kaart
Regel 2 meet even later weer en zet richting op kaart
Snijpunt van lijnen ..daar zit de vos..
Rij er naar toe..klaar !!
Simpel he..toch niet doen..!!
Regel 1 gedaan..ergens links van Brielle…
Dan rijden..en met de ferrietantenne richting bepalen..ging prima..
Zaten zelfs nog even op weg van maarten..dus prima..
Dan ga je links..loopt vast in wijk..stoppen en drinken even thee op parkeeplaats jumbo…dicht bij vos !!
Signaal beresterk//moeilijk te peilen..hint len..tussen Oostvoorne en Brielle.
Koolhoekstraat in  heeeeel sterk en volgens ferriet..rechtdoor..in de polder alleen l en r..en verder ???
We zitten vast fout !!??..uiteindelijk gestopt..terug huis..
En zo dicht bij doel..helaas..
Les volgende keer ..eerst maar weer lijn 1 en vervolgens lijn 2..komt het zeker weer goed
Allen bedankt voor de gezellige middag en Len en Lia..bedankt voor het Vos zijn..

(Redactie PD2H)