Home Evenementen Verslag EZHE Vossenjacht – zondag 28 oktober 2018

Verslag EZHE Vossenjacht – zondag 28 oktober 2018

96
0
DELEN

Op een stralende maar koude zondagmiddag startte van af ons clubgebouw in Hellevoetsluis de EZHE Vossenjacht. Om 13.00 uur druppelde de jagers binnen. Lennard, Andre, Len en Lia, Boudewijn, Jilles en Sylvia en… ik natuurlijk.

Op vrijdagmiddag 26-10 had ik even getest of de vos goed te horen zou zijn. Kees zou dit keer de vos zijn. De test lukte, ergens op Flakkee (jazeker) had hij een morsesignaal de lucht in geslingerd op een 80 meter frequentie en in Abbenbroek in mijn achtertuin was deze goed te horen op de Snoopy (peildoos). Dus dat zou voor de zondag allemaal goed moeten komen.

Na een eerste bakkie koffie/thee en ook nog het aanschuiven van Jan, onze voorzitter, kreeg ik door dat Kees (de vos) een positie had ingenomen, waar?, tja, dat weet je bij Kees nooit. Na enig beraad eerder in de week hadden we besloten het eerdere jachtgebied van Voorne-Putten uit te breiden met het eiland Goeree-Overflakkee. Dus staat hij op zijn eigen eiland of……..? Geen tijdsdruk, het gaat om de minst gereden kilometers.

Om 13.30 uur klonk het signaal keihard buiten de club en ik zag in ieder geval enige opluchting bij een aantal. De startkilometer standen waren genoteerd en met de succes wensen naar elkaar roepend gingen we op pad. Een aantal liepen naar een hoog gedeelte om de eerste peiling om te doen en ik ben eigenlijk gelijk gaan rijden. Ik zie wel, eerst maar een stukkie verder en dan de eerste peiling doen. Vrij snel kwam ik erachter dat het niet Voorne-Putten zou zijn. Dus maar gelijk op weg richting Stellendam. Daar weer peilingen gedaan en het was voor mij wat verwarrend, resultaat, verkeerd rijden. Dat waren de extra kilometers die veel later tot uiting kwamen in de einduitslag. Nou ja, jammer.

Op Flakkee moet je best goed opletten bij zo’n jacht, bij elk kruispunt zeker weten welke richting je op gaat, want eenmaal op de weg kom je een aantal kilometers geen afslagen meer tegen en terugrijden kost extra kilometers. Na ongeveer 3 kwartier wist ik vrijwel zeker in welke richting ik de meeste kans op resultaat zou hebben en jawel hoor, 10 minuten later zag ik de auto van Kees boven aan de weg staan. Pffffff, gelukt. 22 km!

Kees vertelde dat de antenne door een stevige windvlaag van de auto was afgevallen en hij moest e.e.a. extra vastzetten met een sjorband. Frisjes daar hoor! Maar een mooi plekkie om de vos neer te zetten, je kon er maar op 2 manieren komen. Alle andere waren fout.

Al vrij snel kwam Len ter plaatse en hij had de fantastische score van 20 km. Extra handicap voor hem was dat het signaal net tegen het einde van zijn frequentie schaal aanzat en hij vertelde dat hij constant de sense heeft moeten gebruiken, normaal peilen was lastig. Dus heel knap dat hij de vos gevonden heeft. Lennard, Boudewijn en Andre volgde ook vrij snel en Boudewijn/Andre ook een top score van 22 km. Lennard zat wat hoger met 33 km maar ook een mooie prestatie. Nu was het wachten op Jilles, samen met Sylvia hadden ze wat meer moeite om de juiste en de kortste weg naar de vos te vinden. We zitten in Rockanje, kregen we op een bepaald moment door. Nou, dat is niet goed dus. Met enige tips hebben ze toch de vos gevonden en 53 km gereden helemaal niet slecht.

Samenvattend, de Snoopy’s doen het best goed, volgende keer wat lager in de frequentie gaan zitten met de vos en Flakkee is een aanwinst gebleken! Tegen vieren kon iedereen weer terug naar de club om wederom koffie/thee te drinken en gezellig na te praten over de jacht.

Iedereen bedankt voor de inzet, zowel Vos als jagers. 73 en… 16 december is houden we de inmiddels beroemde Kerstvos met snert, glühwein en leuke prijzen. Neem vooral je partner mee!

Maarten PD1MVB