Home Evenementen Verslag kerstvossenjacht 2017

Verslag kerstvossenjacht 2017

125
0
DELEN

Zondagmiddag 17 december, het EZHE clubgebouw zit vol met mannen en vrouwen. Buiten is het koud maar droog en… af en toe schijnt zelfs het zonnetje. Het is half twee, Len geeft een laatste uitleg over het gebruik van de sens-knop en hoe die te gebruiken om de juiste richting te bepalen. Zit ie voor je of juist achter je? Maarten wordt via de telefoon ingeseind – hij bevindt zich op een onbekende plek ergens op Voorne-Putten – we gaan starten.

Len geeft nog een laatste tip aan iedereen. Loop buiten het Droogdok hek naar de bunker en ga er bovenop staan en bepaal de juiste richting. Dan is het tijd en het eerste team krijgt toestemming te vertrekken. Team BMW – van Jan & Cok – gaat op pad, daarna volgt team Scouting met Arno en Lennard, team Syljilpie en als laatste team Leli. Team Leli bestaant uit Len en Lia verdedigen vandaag hun eerste plaats van vorige jaar! De jaarlijkse EZHE Kerstvos is van start.

Ondertussen ga ik op de club aan de slag. Even de afwas doen, vegen en dan alsvast het een en ander klaar zetten voor als iedereen weer aankomt. Dan is er warme Glühwein en zijn daar de spannende verhalen hoe het iedereen vergaan is. Heb je de vos gevonden, hoe dicht bij was je, heb je het codewoord en wie heeft de minste kilometers gereden? Aansluitend is er erwtensoep en roggebrood met spek. Zo, dat gaat er prima in, de hongerige magen kunnen weer gevoed worden.

Kwart voor vier meldt Maarten dat er nog niemand binnen is. Hij begint onrustig te worden, heeft hij het misschien te moeilijk gemaakt? Een paar minuten voor vier verschijnt er een triomfantelijk: Ik heb hem… Team Leli heeft het alweer geflikt! Nu alleen even afwachten of ze ook het minste aantal kilometers hebben gereden. Omdat het toch wel moeilijk te vinden is verschijnen er cryptische omschrijvingen op de EZHE-club-app zoals bv: De vos blijft nog even in de lucht en Simon zingt nog steeds het lied over dat kleine café……………..

Ook was het mogelijk om de clubfrequentie te gebruiken, die stond standy op de club maar daar bleef het stil. Het volgende team – team Syl-Jil-Pie, bestaande uit Jilles, zijn vrouw Sylvia en onze hof fotograaf Piet – komen precies een uur later binnen. Het is dan inmiddels drie minuten voor vijf. Over drie minuten stopt de vos en komt Maarten richting de club. De 2 andere teams zijn minder fortuinlijk, ze zitten te ver de andere kant op en komen uiteindelijk richting de club.

img_0036

De vos had zich (goed) verstopt in Simonshaven! Onder het genot van een warme Glühwein werden de onderlinge belevenissen uitgewisseld en besloten hoe het de volgende keer beter zou kunnen. En toen was het zover: Team Leli nam de eerste prijs in ontvangst voor het als eerste vinden van de vos en het minst aantal gereden kilometers, te weten 32,5 km Zij ontvingen een flinke rollade voor twee en een fles Spaanse Champagne. Team Syl-Jil-Pie behaalden de tweede prijs met 59 gereden kilometers. Sylvia en Jilles en Piet kregen ook een rollade en een fles champagne.

Proficiat, vorig jaar de vos niet gevonden en nu tweede! De laatste fles champagne was voor Maarten, de grote motor achter dit project. De EZHE kerstvos was weer een groot succes. Men had zo genoten dat er besloten werd dat er een clubproject moet komen om met elkaar een eigen “peildoos” in elkaar te zetten. Project “peildoosje” was geboren!

(tekst: Boudewijn de Best PD5BB)