Home Algemeen nieuws Verslag vossenjacht 20 september 2020 (door de vos)

Verslag vossenjacht 20 september 2020 (door de vos)

187
0
DELEN

Het is mooi weer, sterker nog het is warm, dus een prachtige dag om een vossenjacht te houden.  Ik had de oproep een poosje geleden al gedaan en een aantal notoire jagers hadden interesse.

Toch nog wat weinig teams en het idee kwam op om leden van Stam+t (groep van Scouting Hellevoetsluis) ook te vragen. Een aantal hadden al eerder een keertje een jacht gedaan en dat vonden ze heel leuk. Het resulteerde in 8 teams (15 personen) die een poging gingen doen om de vos te vinden.

Ik had bewust gekozen voor een laag vermogen vos, slechts 3 watt. Op zondagochtend zag ik nog wat ongeruste apps voorbij komen met “er zijn Duitsers actief op en boven de 3,6 Mhz met sterk vermogen”. Geen probleem, ik zat op 3599,4.

Ik mocht de antenne en accu van Len gebruiken (dank daarvoor) en nu nog een mooie plek vinden. Ik zette de vos op in de buurt van de Berenplaat, lekker op een hoog dijkje.

Om ongeveer 13.30 uur en na het noteren van de begin km stand gingen de teams vertrekken. Ik zat lekker in het zonnetje naar de bootjes te kijken die op het Spui voorbij voeren. Af en toe een wandelaar die vroeg wat ik aan het doen was. Ik had ook bewust in het begin geen hints gegeven, dus lekker moeilijk.

Lennard nam de honneurs waar bij het dok, dus iedereen was geïnstrueerd.

Het is niet zo spannend om Vos te zijn, dus op mijn tablet naar Najib Amhali kijken om de tijd een beetje door te komen.

Om 14.50 uur (ofzo) kwamen Lennard en Arno aan, 29 km gereden dus prima! Gezellig gekletst en wachten op de rest.

Len moest afhaken omdat hij technische problemen had met zijn peildoos, jammer hoor.

Plotseling een seintje van Danny, Kees was met de motor gaan jagen maar had verzuimd op zijn benzinemeter te kijken. Die stond dus zonder! Danny heeft als echte scout natuurlijk geholpen en is benzine gaan halen.

Inmiddels waren Iwan en zijn vrouw ook aangekomen, prima prestatie hoor, de eerste keer voor hen. (ik had wel een klein beetje geholpen met de hint “het is geen goed idee met de wind mee”.

Vanaf Hellevoet moest je in oostelijke richting rijden, tegen de oostenwind in.

Weer even later kwamen Pamela en Patricia aan, beretrots dat ze de vos gevonden hadden. (zij hadden de selfie van Arno geanalyseerd en konden op fietspaaltjes ongeveer afleiden waar ze heen moesten) Hoe dan ook, goed gedaan!

Een geel hesje op een motor en dat moet Kees zijn met achter zich aan Danny en Kirsten. Ook de Vos gevonden.

Tja, Piet en zijn zus hadden het hele eiland zo’n beetje gezien (80km gereden) maar niet de vos gevonden. Cok en Jan B stonden ergens in Geer- of Heenvliet toen de vos om 16.00 uur de lucht uitging.

Nog even oefenen jongens. De Vos is te vinden!!

Met dank aan iedereen die heeft meegedaan en mee heeft geregeld.

Door Maarten, PD1MVB